‘’Delen is vermenigvuldigen’’ (3/3)

Al meerdere jaren werkzaam in het vak interne audits en inmiddels partner / senior-consultant binnen het team en een actieve rol in kennis delen, Jeffrey Overweg (31) is trots op zijn zelfstandige rol in het teamverband van E&M. Hij voelt zich een echte E&M’er. In deze derde blog vertelt hij er graag over.

E&M functioneert als één partij voor de klanten. Dat biedt meerwaarde voor de klanten zelf én voor het interne team. Grip op bedrijfsvoering is een slogan waar veel in zit, al kijk je alleen maar naar de vakgebieden die er onder vallen en de kennis die daarbij hoort. Om als ZZP’er structureel je rol te kunnen invullen bij de opdrachtgevers is erg moeilijk. Door snel veranderende wet- en regelgeving, de economie, bedrijfs- en organisatieprocessen, financiële stromen, enzovoorts, is het heel belangrijk dat je scherp bent en dat je kennis op peil blijft. En juist daarin vindt Jeffrey zijn collega’s bij E&M.

Nuchter en professioneel
“We zijn een heel gedreven team. Dat is samenbindend en het vraagt ook iets van je. Denk bijvoorbeeld aan voelsprieten voor commercie, inlevingsvermogen en respect voor elkaar. Daarnaast moet je weten hoe je vertrouwen opbouwt met klanten en hoe je op een professionele manier onderdeel kunt uitmaken van meerdere teams. De juiste toon vinden in communicatie, bereidheid weten vast te houden van anderen en oprecht, nuchter en ‘normaal’ te zijn geeft draagvlak. Dat heb je nodig, intern en extern.”, stelt Jeffrey.

Opdrachten die bij je aansluiten
“Gert Meuleman heeft binnen E&M een centrale rol in het aannemen van de opdrachten. Om ze vervolgens weer onderling te verdelen heb je dus kennis nodig van de inhoud. Juist daarop scoren we echt goed. We weten aan te voelen wat een klant zoekt en Gert kent ons team door en door. Dat is de basis voor echt goede samenwerkingen bij klanten. Het wekt vertrouwen en daar kun je op bouwen. Bij E&M kun je een mix van rollen vervullen. Wanneer je dat aangeeft, worden de opdrachten je ook aangeboden.


Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van een financieel pakket of het begeleiden van een jaarrekeningtraject. Altijd op basis van je eigen interesse.”

Nuchter, flexibel en loyaal
De samenvatting van E&M kan wat Jeffrey betreft in de bovenstaande drie woorden. “Het vormt de kern waarom je elke dag met een glimlach aan het werk gaat, waardoor je persoonlijke ambities vorm kunt geven, een grote diversiteit opdrachtgevers hebt en een echt teamgevoel ontwikkeld met elkaar.

Als ik op een verjaardag iets vertel over mijn werk, dan hebben mensen vaak weinig gevoel bij de inhoud. Logisch ook, want het is vrij specifiek. Maar hebben we het over het team waarin ik werk, dan proeven mensen altijd direct mijn enthousiasme. Het laat maar weer zien dat het fijn is om bij een club te zitten omdat je dan mensen kent die weten wat je doet.”, sluit Jeffrey af.

Ook onderdeel worden van E&M?