‘’We spreken dezelfde taal’’ (1/3)

Deel willen uitmaken van het team van E&M Consultants was bijna een logisch gevolg van het samenwerken in de praktijk.  Jeffrey Overweg (31) neemt ons in deze eerste blog mee in de keuzemomenten die eraan vooraf gingen.

Na HBO Accountancy ging Jeffrey aan de slag bij Jong & Laan Accountants in Meppel, voornamelijk met samenstelopdrachten. Aansluitend werkte hij een periode bij de controlepraktijk van Deloitte te Groningen waar hij zijn Pre-Master en Master Accountancy aan Nyenrode Business University behaalde. “Daar was het mogelijk om de studietijd vooral in de zomerperiode en in het najaar te plannen. Het voorjaar was je daardoor vrij om te werken. Voor mij toentertijd een perfecte combinatie.”, vertelt Jeffrey.

Na een aantal jaar in de accountancy te hebben gewerkt, was het voor Jeffrey tijd om een stap te zetten naar de andere kant van de tafel. Gemeente Meppel werd zijn werkplek en wel specifiek de interne audit. “Als je dit intern bij een gemeente doet, ben je best wel een eenling. Je hebt zelden mensen om je heen met wie je kunt sparren. Niet omdat je geen collega’s hebt, maar wel omdat je de enige bent die deze rol bekleedt.”, legt Jeffrey uit.

De brug naar E&M
Door een lokaal samenwerkingsverband tussen een aantal gemeentes leerde Jeffrey Timon, Kees en Bert, allen onderdeel van ‘het E&M-team’, kennen. Na een half jaar ging Jeffrey dan ook één dag in de week aan de slag als ZZP’er voor opdrachtgevers van E&M.

“Anderhalf jaar later ben ik met Frank en Gert om tafel gegaan en hebben we de samenwerking geëvalueerd én direct doorgepakt. Vanaf 1 januari 2021 maak ik nu officieel deel uit van E&M. We praten dezelfde taal en ik werk gemiddeld voor vijf klanten tegelijk.”, vertelt Jeffrey met een brede glimlach op zijn gezicht. Jeffrey zelf is inmiddels sinds 1 januari 2023 doorgestroomd naar een rol als partner / senior-consultant.

We durven te vragen
“Elk jaar hebben we vier trainingsdagen en elke zes weken is er een vaktechnische bijeenkomst. Ook zijn er heel geregeld webinars waar ik zelf ook graag in bijdraag waar dat kan. In het werk ben je heel flexibel, je hebt altijd een zelfstandige rol. We spreken samen deadlines af en verder ben je vrij om elke week je eigen planning te maken. En als je zelf een keer voor een uitdaging staat, is er bijna altijd wel iemand in ons team die een soortgelijke vraag al eens eerder heeft meegemaakt. Dat maakt je samen sterk in je dienstverlening.


Je eigen team is ook een plek waar je jezelf kwetsbaar kunt opstellen. Als ZZP’ers onderling vraag je elkaar niet zo snel iets, maar als team help je elkaar waar het kan. Echt iets om trots op te zijn.”, vertelt Jeffrey.


Van eerste stap tot toekomstperspectief
Sta je voor de keuze om een volgende stap in je werk te maken? Wil je de accountancy uit en aan de andere kant van de tafel zitten? Zoek je een rol met eindverantwoording, maar wel op de inhoud? In het team van E&M wordt daar concreet invulling aan gegeven. Jeffrey vat het samen: “Een stap daadwerkelijk zetten is min of meer een gok. Of je hem durft te nemen, zit hem in de eerlijkheid en zeggen waar het op staat. Begin je als medewerker en word je member? Wil je graag vakinhoudelijk bezig zijn of meer sturend? Je bent zelf aan zet en het team van E&M faciliteert je aan de hand van je eigen ambitie en persoonlijke kwaliteiten.”

Ook onderdeel worden van E&M?