De week van .... #1

In deze blog vertelt E&M'er Gerwin Nijeboer over zijn opdracht bij Den Haag Werkt, zijn ervaringen als E&M'er én iets over zijn persoonlijke passies...

Op de vraag of ik een blog wilde schrijven voor E&M over waar ik in een week zoal mee bezig ben,  reageerde ik direct enthousiast. Natuurlijk wil ik schrijven over mijn opdracht en over een week uit mijn (werkzame) leven. Maar nu ik aan de keukentafel zit en probeer terug te kijken naar afgelopen week, merk ik dat de woorden toch wat minder makkelijk op papier komen dan ik mij had voorgesteld. We gaan het proberen!

Mijn naam is Gerwin Nijeboer, 44, getrouwd met mijn jeugdliefde Tjitske en wij zijn de ouders van 3 leuk opdrogende pubers in de leeftijden 13, 16 en 18 jaar. Sinds juni 2022 ben ik partner bij E&M. Vanuit mijn woonplaats Ermelo reis ik een aantal keer per week naar Den Haag, waar ik werk voor Den Haag Werkt, het sociale werkbedrijf van de gemeente. Daar heb ik als interimmanager de rol van manager bedrijfsbureau Den Haag Werkt én ben ik projectleider van de doorontwikkeling van het domein Werken in Opdracht (WIO).

Beide rollen zijn heel gaaf om te doen, alleen al door de omgeving waar je deel van uitmaakt. Je werkt voor, maar vooral ook met de doelgroep. Dat geeft soms een andere dynamiek, maar dat is eerder positief dan negatief.Het zijn ook echt centrale rollen binnen de organisatie. Het bedrijfsbureau is o.a. verantwoordelijk voor de bedrijfsadministratie, werkvoorbereiding en calculatie, salarisadministratie, huisvesting, facilitair, ICT, kwaliteit, arbo en milieu, magazijnen, wagen- en machinepark. Met ongeveer 100 medewerkers faciliteren we daarmee o.a. de bijna 1.900 medewerkers van de WIO-organisatie. Een enerverende klus, maar heel mooi en waardevol om te doen en met elkaar stappen te zetten.

Passies

Naast mijn opdracht bij WIO/Den Haag Werkt, heb ik een passie: Public Value. Vanuit mijn bedrijf The Public Values ben ik op internationaal niveau actief, samen met wetenschappers en organisaties. Mijn rol daarin is om de brug te slaan tussen de wetenschappelijk theorie en de uitvoering in de praktijk. Met als missie “Create a thriving and world changing movement with Public Value, which brings cohesion and harmony back into this world“ worden de eerste mooie stappen gemaakt!

Een land waar ik een passie voor heb is Gambia. In 2003 voor het eerst bezocht voor een zonvakantie, maar toen geraakt door de schoonheid van het land en de vriendelijkheid van de mensen, maar ook de armoede en leefomstandigheden in dit ontwikkelingsland. In de afgelopen 20 jaar hebben we vanuit Stichting Yamah op kleine schaal een school en haar leerlingen kunnen helpen, waar ze naast onderwijs voedsel en medicatie krijgen. Stiekem een beetje verliefd op the Smiling Coast of Africa.

E&M

Ik ben veel op pad, maar desondanks voel ik een verbondenheid met E&M. Het kantoor wordt maar een aantal keer per jaar bezocht, maar tussendoor zijn zeer regelmatig momenten dat we elkaar ontmoeten, en ook telefonisch wordt er veel besproken.

Werk moet plezier geven, maar ik werk om te leven en leef niet om te werken. Mijn vrije tijd besteed ik graag tijd aan ons gezin, lees boeken over interessante onderwerpen, kook, of loop de natuur in voor een mooie duurloop.

Tot zover! Ik hoop dat dit een inkijkje heeft gegeven in het leven als E&M’er.