Een pragmatische implementatie van de duurzaamheidsverslaggeving

Kom je als onderneming in aanraking met de duurzaamheidsverslaggeving (CSRD) en weet je niet hoe je dit op een pragmatische manier moet aanpakken? Of voel je de druk om dit voor 1 januari 2025 rond te hebben en heb je op dit moment hier niet de capaciteit voor? 

Met de implementatie van de CSRD hebben bedrijven behoefte aan deskundig advies en begeleiding. Onze E&M’ers helpen u daar graag bij. E&M heeft namelijk een aanpak ontwikkeld om u te ondersteunen om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen. 

De aanpak valt uiteen in drie fasen: ontwerpfase, implementatiefase en verslaggevingsfase, zie de tijdlijn onderaan.

Vanaf 1 januari 2025 moeten grote organisatie voldoen aan deze wetgeving. Dit betekent dat de voorbereidingen al in het 1e kwartaal van 2024 moeten worden opgestart. Dan resteert er in 2024 voldoende tijd om te werken aan de geïdentificeerde gaps. En kunnen er goed overdachte keuzes gemaakt worden in de materiële thema’s die van toepassing zijn en welke korte en lange termijn doelstelling daarbij horen.  

Onze insteek is dat alle kennis en initiatieven die uw onderneming nu al heeft en uitvoert op het gebied van duurzaamheid in kaart worden gebracht. Dit doen we bij de workshops die we organiseren in de ontwerpfase. Wat wij zien is dat bedrijven al veel doen op dit gebied, maar dit dient nog wel gekoppeld te worden aan de betreffende verslaggevingsrichtlijn. Daarnaast wordt ook gewerkt met een projectgroep waarin uw eigen medewerkers een belangrijke rol krijgen. Dit om te zorgen dat de kennis zo snel mogelijk aan de organisatie wordt overgedragen. E&M heeft bij voorkeur een rol als projectleider om de rode lijn te bewaken en te zorgen dat er wordt gewerkt naar een einddoel. Daarnaast proberen we deze uitgebreide regelgeving met onze typerende pragmatische stijl terug te brengen tot behapbare ‘brokken’.   

Interesse in een kennismaking, neem contact op met Dominic van Dieren. 

Contact Dominic van Dieren