Maak kennis met Benny Tuin

Het team van E&M blijft groeien! Sinds kort is er weer een nieuwe member aangesloten: Benny Tuin. Hij is als interim manager voor ons aan de slag gegaan om de uitdagingen binnen de bedrijfsvoering van gemeenten aan te pakken. Benny vertelt graag wat meer over zichzelf én over zijn werk!  

Eerst even voorstellen…
Mijn naam is Benny Tuin, ik ben 38 jaar en getrouwd met Petra. Wij zijn trotse ouders van drie dochters: Emma (11), Iris (9) en Kim (6) én van een zoon: Rick (1).
We wonen in Sint Jansklooster; een prachtig dorp in de kop van Overijssel, aan de rand van natuurgebied Weerribben-Wieden. We wonen hier met veel plezier omringd door familie, vrienden en kennissen.

Organisaties beter laten draaien
Nadat ik in 2008 de Master Business Administration afrondde aan de Universiteit Twente kon ik officieel als bedrijfskundige aan de slag. Mijn grootste ambitie? Het beter laten draaien van organisaties. In eerste instantie benaderde ik dit vooral vanuit een commercieel perspectief, maar toen ik bij de overheid aan de slag ging verschoof de focus steeds meer naar de interne beheersing van een organisatie in de brede zin van het woord.

Waardevolle ervaring
In de afgelopen 15 jaar werkte ik bij drie verschillende gemeenten, elke keer ongeveer een periode van vijf jaar. De laatste vijf jaar als eenheidsmanager interne dienstverlening bij de Gemeente Zwartewaterland waar ik als MT-lid eindverantwoordelijk was voor de bedrijfsvoeringsfuncties binnen de gemeente waaronder informatiemanagement, financiën & control, belastingen en invordering, P&O en inkoop. Als manager en professional leerde ik de verschillende organisaties van dichtbij kennen: van een kleine en een middelgrote gemeente tot een 100.000+ gemeente. Met flink wat waardevolle ervaring op zak heb ik inmiddels een duidelijk beeld over de uitdagingen en vraagstukken waar gemeenten mee te maken krijgen als het gaat om bedrijfsvoering.

Hart voor gemeentelijke bedrijfsvoering
Kortom; mijn hart ligt écht bij de bedrijfsvoeringsfunctie van een gemeente. En door de toenemende wet- en regelgeving op het gebied van compliancy, de complexiteit van alle gemeentelijke opgaven én de afhankelijkheid van informatiesystemen wordt het ook steeds meer een cruciaal onderdeel binnen overheidsorganisaties. Zeker in een krappe arbeidsmarkt!

Genoeg te winnen
Waar bedrijfsvoering binnen gemeenten lange tijd als ‘ondersteunende’ dienst werd benadert, is het inmiddels uitgegroeid tot een primair proces en volwaardig business partner. Dat is natuurlijk fantastisch, maar er is ook nog genoeg te winnen. Daar kan én wil ik van harte aan bijdragen. En hoe mooi is het om dat bij verschillende organisaties te mogen doen! Bij E&M zal ik als interim manager klussen oppakken op strategisch en tactisch niveau. Ik hoop dat ik een waardevolle toevoeging kan zijn aan het team en de dienstverlening!

Klik hier voor het CV van Benny