Maak kennis met Christian Wolff

Hij is getrouwd, vader van twee kinderen en woont in het mooie Wezep. Vooruitkijken, met de klant meedenken en complexe vraagstukken oplossen; dát doet hij het liefst! We hebben het over onze nieuwe collega Christian Wolff; een accountant met heel wat ervaring op het gebied van procesverbetering. Hij stelt zichzelf kort aan u voor...

Mijn werkgeschiedenis begint in 2011, het jaar dat ik het diploma van de opleiding Accountancy aan de Hogeschool Windesheim in mijn zak mag steken. Als jong broekie ga ik aan de slag als accountant bij Ernst & Young Accountants (tegenwoordig EY). Daar ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor de controle van jaarrekeningen voor verschillende profit en non-profit instellingen. Met name gemeenten en provincies vormen een belangrijk deel van mijn klantenkring. Ook subsidievraagstukken passeren regelmatig de revue. De publieke sector wordt na verloop van tijd een heuse specialisatie van me.

Publieke sector vaarwel zeggen? Welnee

Ik werk zo’n tien jaar bij EY, als het bestuur van EY besluit om de publieke sector (verder) af te bouwen. Voor mij het moment om over te stappen naar een andere partij; want de publieke sector heeft ondertussen mijn hart gewonnen. Al snel vind ik mijn nieuwe stek bij BDO Accountants & Adviseurs. Ook daar kom ik bij allerlei klanten uit de publieke sector over de vloer. In diezelfde tijd begin ik ook met de opleiding Register Accountant (RA). Hierdoor breidt mijn klantenkring zich uit met diverse opdrachtgevers uit de profit sector.

Na twaalf jaar tijd voor een nieuwe uitdaging

Zo’n twaalf jaar later besluit ik dat het tijd is voor een nieuwe stap in mijn carrière – in 2023 om precies te zijn. Dat is het jaar waarin ik in gesprek raak met Gert en Frank van E&M Consultants. Tijdens dit oriëntatiegesprek wordt al snel duidelijk dat E&M voor mij de juiste plek is. Het voelt ook meteen vertrouwd, want ik ken E&M nog van mijn eerste jaren EY en later ook bij BDO.

Blik naar de toekomst en samen processen verbeteren!

Ik merk al snel dat ik bij E&M veel ruimte krijg om van toegevoegde waarde te zijn voor klanten. Niet alleen achteruit kijken, maar ook vooruit kijken en actief meewerken aan procesverbetering en rapportages. Dat spreekt me aan! Ik kijk ernaar uit om de komende jaren verschillende E&M-klanten te helpen met hun vraagstukken en dat ik mijn uitgebreide accountancy-ervaring kan inzetten om hun organisatieprocessen te verbeteren!

Klik hier voor het CV van Christian