Maak kennis met Karin Kolk

Per 1 mei verwelkomen we een nieuwe collega: Karin Kolk treedt in dienst bij E&M Consultants. Een korte kennismaking.

d24318c93d894574dbcc8204bcff0888.png

Karin Kolk maakt per mei 2022 de overstap van Deloitte naar E&M Consultants. Karin begon haar loopbaan in september 2014, direct na het afronden van het vwo, als assistent in de controlepraktijk. Tegelijkertijd startte ze met de opleiding accountancy aan Nyenrode Business Universiteit. Door werken en leren te combineren kon ze het geleerde direct in de praktijk brengen en al op jonge leeftijd veel werkervaring opdoen. De theoretische opleiding tot Registeraccountant rondde ze eind 2020 versneld af. De laatste horde tot de RA-titel betreft de Praktijkopleiding Assurance welke ze komend jaar hoopt af te ronden.

Gedurende haar periode bij Deloitte heeft Karin zich ontwikkeld tot een kritische finance professional met ruime ervaring in de controle van grote (familie)bedrijven binnen de profit sector. De laatste jaren was ze als senior staff en junior manager onder andere betrokken bij (groeps)controles van productieondernemingen, groothandels en bedrijven binnen de automotive sector.

De COVID-19 periode en de veranderingen binnen het accountantsberoep, alsmede een verhuizing terug naar haar geboorteplaats heeft Karin doen nadenken over de toekomst. ‘Ik merkte dat ik steeds minder plezier en voldoening uit mijn werk haalde. Door de toegenomen focus op kwaliteit zijn de controledossiers verbeterd, maar zijn we als accountant ook steeds meer bezig met dossiervorming. Daarnaast werken we meer op afstand waardoor de manier van werken en relatie met de klant is veranderd’. De veelzijdigheid van het werk als consultant en de mogelijkheid om jezelf breder te ontwikkelen als finance professional spreken Karin aan. ‘Door als consultant aan de slag te gaan hoop ik een goed beeld te krijgen van wat er aan de andere kant van de tafel gebeurt. Daarnaast hoop ik meer toegevoegde waarde te kunnen leveren door niet enkel aanbevelingen te doen, maar ook actief betrokken te zijn bij de dagelijkse operatie en het implementeren van verbetermaatregelen bij klanten van E&M’.

We heten Karin van harte welkom in ons team en zien uit naar een fijne samenwerking. Mocht u op zoek zijn naar een finance professional zoals bijvoorbeeld Karin, neem dan gerust contact met ons op!

Profiel van Karin