Maak kennis met Martijn Last

Vol trots stellen wij Martijn Last, onze nieuwe consultant, aan u voor... Maak kennis met Martijn en ontdek wat voor meerwaarde hij uw organisatie kan bieden!

We zijn weer een echte alleskunner rijker! Dit keer stellen we u vol trots voor aan onze nieuwe consultant Martijn Last. Een nuchtere Twentenaar die zijn kennis van IT, data en finance gráág inzet om organisaties naar het volgende level te brengen. Wie schuilt er achter deze gedreven consultant en wat voor meerwaarde heeft hij ook úw organisatie te bieden?

Ooit begonnen als accountant

Ik ben Martijn Last, getrouwd, vader van drie kinderen en woonachtig in het mooie Rijssen. Ooit begon ik mijn carrière in de accountancy. Daar deed ik mijn eerste werkervaring op als accountant bij Bordan Accountants & Adviseurs. Aansluitend volgde ik al snel een aantal aanvullende opleidingen, waarna ik in 2015 het diploma AA-accountant en RB-Belastingadviseur behaalde waardoor ik mij gecertificeerd accountant en belastingadviseur kon noemen.

Vaarwel accountancy

In de jaren die daarop volgden werkte ik voor diverse MKB-klanten, verspreid over allerlei sectoren. Deze klanten hadden vaak behoefte aan advies op het gebied van bedrijfsovernames, financieringen, herstructurering en planning & control. Doordat dit sterk mijn interesse had begon ik de accountancykant steeds meer los te laten. Ik volgde een nieuwe opleiding tot ‘Register Adviseur Bedrijfsopvolging’ en kwam bij het speciaal daarvoor opgerichte label ‘Zaakkracht’ terecht – een onderdeel van Bordan Accountants waarin de nadruk lag op business intelligence en bedrijfsovernames. Hier kon ik mijn kennis van Finance, IT en advisering perfect met elkaar combineren…

Een gebóren ICT-freak

Goed om te weten: al sinds mijn jeugd heb ik affiniteit met IT. Op de basisschool programmeerde ik al simpele programma’s en ik was voor veel mensen de ICT-man als ze een computerprobleem hadden. Ook verslond ik de wéreld aan computerbladen en hoorde ik bij de early-adopters als het om computers ging. In de jaren dat ik bij Zaakkracht werkte ontwikkelde ik mezelf dan ook tot Power BI Expert en Microsoft gecertificeerd Data Analyst. Zo kwam mijn natuurlijke aanleg voor ICT volop tot uiting.

Kop koffie blijkt goede zet

Na een aantal jaren groeide het verlangen om met mijn ervaring een nieuwe stap te maken. De banen lagen op dat moment voor het oprapen; dus dat was het probleem niet. Ik twijfelde echter nog of ik me verder wilde ontwikkelen op het gebied van Corporate Finance of juist op het gebied van Business Intelligence. Ik besloot Gert Meuleman eens te benaderen voor een kop koffie. Ik kende hem nog van vroeger en ik was enthousiast over E&M als organisatie. Bovendien kan ik bij E&M beide specialisaties toepassen in het werk als consultant. Die vrijblijvende kop koffie bleek uiteindelijk een goede zet…

Oude bekende, nieuwe uitdaging

Ik kijk er enorm naar uit om de komende jaren mijn ervaring in te zetten binnen E&M. Het is een organisatie waar enorm veel kennis aanwezig is én waarbij er volop aandacht is voor het vermeerderen en delen van deze kennis. En ook fijn: Gert en Frank zijn echte doorpakkers; dat geeft vertrouwen in de zaak!

Klik hier voor het CV van Martijn