Terugblik webinar planning & control

In de maand november hebben we een tweetal webinars gehouden. Hieronder een terugblik van de webinar over een effectieve en toekomstbestendige planning & control functie.

Webinar “Een effectieve en toekomstbestendige planning & control functie.”

Op 30 november hebben Mark de Vries, Hanno van der Poel en Jaap Tinholt een webinar verzorgd over de planning & control functie voor een groep van zo’n 40 deelnemers. Aan de hand van onze “praatplaat” presenteerde Hanno de verschillende bouwstenen van de financiële functie en hun onderlinge samenhang. Wij zien de financiële functie als een logische keten van samenwerkende rollen. Vanuit onze ervaringen uit de praktijk hebben wij hiervoor aandachtspunten en concrete tips meegegeven.

Mark nam de deelnemers mee in de onderdelen “administratie op orde” en “betrouwbare data en relevante rapportages”. Met aandacht voor de tijdigheid en actualiteit, rollen en verantwoordelijkheden, ontsluiting en digitalisering van de financiële administratie. Een goed lopende financiële administratie en financial control functie is de basis voor een effectieve planning & control. Het zorgt ervoor dat de controllers en adviseurs als business partner voor de organisatie kunnen opereren.

Daarna heeft Hanno ons meegenomen in de invulling van de rollen strategisch financieel advies en de business control. Betrouwbare cijfers zijn niet het eindproduct, maar juist het startpunt van een financieel adviseur. Hoe leveren we écht toegevoegde waarde aan de organisatie? Pakken we de regie op financiën voldoende en hebben we hierin ook een concrete visie? En lukt het ons om voldoende de verbinding te krijgen tussen inhoud en geld? De samenwerking tussen business control en strategisch financieel advies is daarbij cruciaal.

Tot slot ging Jaap Tinholt in op de rol van de concerncontroller. Wat is de meerwaarde van een concerncontroller? Is deze toezichthouder of businesspartner en opereert deze vanuit de zijlijn of juist als medespeler? Ook kwam aan bod hoe we het risicomanagement in de organisatie kunnen vormgeven zonder dat het een “papieren tijger” wordt.

Kortom, een mooi én praktisch overzicht op de financiële functie. We kijken terug op een geslaagd webinar!

"Een goedlopende financiële administratie en financial control functie is een belangrijke basis voor een effectieve planning & control."


"Betrouwbare cijfers zijn niet het eindproduct, maar juist het startpunt van een financieel adviseur."  

Interesse in onze webinars in 2024? Houd onze website in de gaten of mail je contactgegevens naar info@emconsultants.nl zodat je wordt opgenomen in de uitnodigingen voor de webinars van 2024.

 

Heb je het webinar niet bijgewoond maar wel interesse in de powerpoint presentatie?
Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@emconsultants.nl.