Terugblik webinar rechtmatigheidsverantwoording bij de jaarrekening 2023

In de maand november hebben we een tweetal webinars gehouden. Hieronder een terugblik van de webinar over de rechtmatigheidsverantwoording 2023 voor gemeenten.

20231102_110135.jpg

Terugblik webinar “Hoe kom je tot een goed onderbouwde rechtmatigheidsverantwoording bij de jaarrekening 2023?”

Op 3 november en 16 november hebben Jeffrey Overweg, Gert van ’t Hul en Gert Meuleman 2 grote groepen deelnemers meegenomen in de voorbereidingen voor de rechtmatigheidsverantwoording 2023 van gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen. Met als centrale vraag: hoe kom je tot een goed onderbouwde rechtmatigheidsverantwoording bij de jaarrekening 2023?

In dit webinar heeft Gert Meuleman de deelnemers meegenomen in de actualiteiten van de regelgeving waarbij de laatste aanpassingen in de kadernota rechtmatigheid 2023 nader zijn toegelicht. Jeffrey Overweg heeft de deelnemers meegenomen in de borging van de rechtmatigheidsverantwoording in de organisatie en het jaarrekeningtraject. Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden in de organisatie en hoe zorg je voor een optimaal samenspel tussen de verschillende betrokkenen. En wat is de rol van de accountant en de rol van de gemeente en hoe maak je hierover goede afspraken. Afsluitend heeft Gert van ’t Hul de deelnemers meegenomen in de vertaling naar de praktijk aan de hand van een implementatieopdracht bij een gemeente waarbij hij is ingegaan op de vertaling naar de interne beheersorganisatie en de vertaalslag naar de steekproeven en deelwaarnemingen. Dit aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden.

We kijken terug op een geslaagd webinar! Interesse in onze webinars in 2024? Houd onze website in de gaten of mail je contactgegevens naar info@emconsultants.nl zodat je wordt opgenomen in de uitnodigingen voor de webinars van 2024.

Heb je het webinar niet bijgewoond maar wel interesse in de powerpoint presentatie? Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@emconsultants.nl